Aanbod VAR

IMG_3731

Verpleegkundige Adviesraden: Ik heb inmiddels 16 jaar ervaring met de VAR in de gezondheidszorg. Ik was vanaf 2011 tot 2021 voorzitter van de VAR van de Parnassia Groep (GGZ) . Het is voor mij een uitdaging om een VAR te helpen opzetten of om Varren te ondersteunen bij het maken van de volgende stap in hun specifieke ontwikkeling. Ik vind het belangrijk om aan te sluiten daar waar de VAR zich bevindt in hun ontwikkeling. Tijdens een persoonlijk gesprek of samen met de bestuurder maken we samen een analyse wat resulteert in een concrete vraagstelling naar waar de VAR in wil ontwikkelen.  Wat bied ik aan? In principe ben ik vraaggericht en bied ik alle vormen van training of coaching aan voor een VAR of  oprichtende VAR.

Hieronder een aantal voorbeelden van aanbod voor de VAR. Offerte?  Contact

  1. Start pakket VAR: Heeft jouw organisatie een Verpleegkundige Adviesraad  nodig? Neem contact op over hoe dit voor jouw organisatie er uit kan zien. Ik kan ondersteunen bij het opzetten. Hoe zet je een VAR op? Hoe maak ik een regelement, een beleidsplan, plan van aanpak, visie op verpleegkunde?
  2. Workshop: Nut van een VAR:  De VAR in de organisatie! Wat is het nut van een VAR in jullie zorgorganisatie. Hoe kan de VAR helpen in het verbeteren van kwaliteit van zorg, invloed hebben op hun eigen professionalisering en profilering?
  3. Workshop: Academisering/ Verpleegkundig onderzoek: Hoeveel ruimte is er voor verpleegkundigen in de organisatie om onderzoek te doen of zich met innovatie bezig te houden? Hoe krijg je het belang van praktijk gericht verpleegkundig onderzoek in jou organisatie op de agenda?
  4. Workshop / training: Krachtenveld analyse: Leer hoe je een effectieve krachtenveld analyse doet en hoe je strategisch beleid uit zet. Wie zijn je belangrijkste partners als VAR? Wat zijn hun belangen en hoe trek je samen op om de zorgagenda positief te beïnvloeden?
  5. Trainingen: Verpleegkundig leiderschap: in de zorgorganisatie. Ontwikkel als VAR een inhoudelijk leiderschapsprogramma voor verpleegkundigen en verzorgenden. Hierdoor geef je de ontwikkeling van de verpleegkundige beroepsgroep een ‘boost’ in het verbinden en versterken op de werkvloer.
  6.  Training adviseren Hoe werkt het proces van adviseren? Van het idee van wat beter kan tot een gevraagd of ongevraagd advies?
  7. Coachen van voorzitter: Hoe zet je als VAR de functie van voorzitter effectief neer? Ik zal je coachen naar meer effectiviteit en betere resultaten als VAR.     
  8. Lessen simulatie VAR:  ‘invloed van de VAR in de zorg’.  Ik verzorg op verzoek lessen op MBO en HBO zorg onderwijsinstellingen naar wens en behoefte. Contact  
%d bloggers liken dit: