Aanbod

Hieronder een aantal voorbeelden van aanbod voor de VAR.   Contact

  1. Start pakket VVAR: De eerste trainingsdag staat in het teken van een ontdekkingsreis over zeggenschap. Je leer wat zeggenschap precies inhoud. Je leert over welke rand’var’waarden nodig zijn. Hoe werk je aan de relatie met de bestuurder of directie? Hoe betrek je de collega’s op de werkvloer?  Hoe blijf je op de hoogte van interne en externe ontwikkelingen? Hoe zijn de rollen verdeeld in de VAR en word je zelf als VAR lid in je kracht gezet? Na een dag training weet je wat je te doen staat! Zie mijn werkwijze.
  2. e30961eecbe9b8558299d53be52ffa46Doorstarten VAR: De VAR bestaat al wel en heeft het nodige gedaan maar heeft nieuwe inspiratie nodig, een nieuwe en lekkere flow! Ik ga met jullie kort werken aan de basis en via leuke en inspirerende werkvormen een uitdagende stip aan de horizon formuleren en concrete stappen daarnaar toe beschrijven zodat jullie met nieuwe elan vooruit kunnen!
  3. Mee Varen: Ik bied ondersteuning bij het praktisch opzetten van de VAR. Heeft jouw organisatie een VVVAR of VAR  nodig?  Hoe zet je een VAR op? Hoe maak ik een reglement, een beleidsplan, plan van aanpak, visie op verpleegkunde? Ik adviseer een startende VAR meestal een aantal trainingsdagen over een jaar te plannen en mogelijk ook tussentijdse ondersteuning zodat ik kan meehelpen continuïteit te borgen.
  4. Koers bepalen en behouden. Afhankelijk hoe jullie VAR zich heeft ontwikkeld maak ik met jullie een plan op maat. Vaak heeft een VAR wel al een missie en visie maar is er vaak geen lijn in de activiteiten en doen we soms een beetje adhoc.  Ik help jullie om de koers goed te bepalen en de juiste acties uit te zetten.

Onderstaande activiteiten passen goed in een dag training.

  1. VAR netwerk: Hoe betrek je je collega’s? Hoe zet je een VAR netwerk op en zorg je ervoor dat je zelf als bestuur alle werkzaamheden doet? Leer te werken aan netwerken en leer dat aansturen.
  2. Stakeholdersanalyse : Leer hoe je een effectieve Stakeholdersanalyse doet en hoe je strategisch beleid uit zet. Wie zijn je belangrijkste partners als VAR? Wat zijn hun belangen en hoe trek je samen op om de zorgagenda positief te beïnvloeden?
  3. Verpleegkundig leiderschap: Ontwikkel als VAR een inhoudelijk leiderschapsprogramma voor verpleegkundigen en verzorgenden. Hierdoor geef je de ontwikkeling van de verpleegkundige beroepsgroep een ‘boost’ in het verbinden en versterken op de werkvloer.
  4.  Training adviseren:  Hoe werkt het proces van adviseren? Van het idee van wat beter kan tot een gevraagd of ongevraagd advies?

Ander aanbod.

  1. Vakgroepen: Vakgroep verpleegkundig specialisten opzetten, verder ontwikkelen? Samenhang met de VAR?
  2. Bestuurder ondersteuning: Het is vaak voor een bestuurder ook nieuwe weg om zeggenschap vanaf de werkvloer vorm te geven. Wat ga ik met de VAR bespreken, hoe moet ik mijn rol zien?
%d bloggers liken dit: