Mijn werkwijze

Het heeft altijd mijn intentie om van een trainingsdag een ‘reis’ te maken! In dit geval een inspirerende zeggenschapsreis. Superleuk!!

Ik bied altijd een gevarieerde dag aan met verschillende werkvormen en interactie, binnen en buiten als het weer het toelaat. De inloop is zo rond 8:45 uur en we werken tot ongeveer 16:00 uur. De ervaring leert dat we dan echt wel hard gewerkt hebben en kunnen afronden. Het heeft de voorkeur om in de middag een gesprek te plannen waarbij de opdrachtgever (bestuurder of plaatsvervanger) aansluit om de dialoog samen aan te gaan over professionele zeggenschap en de waarde ervan voor de organisatie.

Metafoor Een van mijn werkwijze is te werken met het ‘schip’ waarbij alle rollen aan ‘ boord’ duidelijk worden. Naast het leren van alle VAR basisvaardigheden is het juist van belang om elkaar beter te leren kennen.

Metafoor ‘ het schip’. Jouw rol aan boord! Ik bemerk dat leden in de VAR of staf het soms lastig vinden wat hun rol is in de VAR. Ik hoor vaak dat ze nog zoekende zijn of een beetje met hun ziel onder de arm lopen. Ik help varleden door middel van deze metafoor hun rol aan boord te vinden. De kapitein is vaak al bekend, degene die de grote lijn bewaakt, vaak de connecties heeft met de opdrachtgever en andere belangrijke stakeholders. Hiernaast de stuurman die veelal strategisch meedenkt en mede de koers uitzet. Zo heb je ook varleden in het ‘ kraaiennest’ die interne en externe ontwikkelingen bijhouden zodoende goed op de hoogte zijn. En daarnaast heb je ook te maken met de piraat en de matrozen en andere rollen aan boord. Het draagt altijd bij aan het vinden van je eigen indentiteit in de VAR. En dan met name wat je leuk en interessant vindt en wat dus goed vanuit je eigen rol kan bijdragen aan de koers van de VAR.

Metafoor ‘ het schip ‘

Geïnteresseerd? Vraag een offerte aan

%d bloggers liken dit: