Ronald stelt zich voor

Ik ben Ronald Touw, ben ooit na een korte carrière als automonteur in 1986 de zorg ingegaan. Eerst heb ik de opleiding tot ziekenverzorging gedaan wat ik erg leuk vond. Ik vond het een grote overgang! Vanuit een mannenwereld (automonteur) naar een met name vrouwenwereld en wat vond ik het gezellig en ik heb ontzettend veel geleerd in het PG verpleeghuis Stadszicht . Veel later (1998) ben ik HBO verpleegkunde gaan doen in een deeltijd variant en na twee jaar vervolgens de 3 jarige opleiding tot verpleegkundig specialist GGZ.

Inmiddels werk ik 36 jaar in de zorg en bied ik nog bijna  dagelijks verpleegkundige zorg binnen Brijder verslavingszorg.

In de periode dat ik de opleiding deed tot verpleegkundig specialist GGZ (2004) kwam ik in aanraking met zeggenschap. Er was officieel nog geen VAR in onze organisatie dus noemde we ons GAAV (Groep Audit en Advies Verpleegkunde) en dat was een gave naam voor een VAR. In 2008 zijn we officieel als VAR geïnstalleerd door de Raad van Bestuur. In 2011 ben ik voorzitter geworden van deze VAR in een organisatie met zo’n 5000 á 6000 verpleegkundigen en begeleiders op mbo en hbo niveau. Een hele leerzame periode van fusies en ook veel grote adviezen. Ik ben tot maart 2021 voorzitter geweest.

Ik was ook benieuwd hoe de ‘ hazen’ landelijk liepen 😄 ! Zo ben ik in contact gekomen met bestuursleden van de V&VNVS en bestuurslid geworden.

Tussen 2016  en oktober 2022 ben ik bestuurslid geweest voor de afdeling V&VN Verpleegkundig Specialisten en heb ik een bijdrage geleverd in de landelijke profilering en positionering van onze beroepsgroep.  Ik ben sinds 2016 voorzitter van de vakcommissie GGZ V&VN  en verbind daar de verpleegkundige beroepen in de GGZ en heb de ambitie om ons beroep nog steviger te positioneren in Nederland.

In augustus 2018 ben ik gestart met het trainen van verpleegkundige en verzorgende adviesraden door het hele land,  dat doe ik met veel plezier en toewijding. In 2022 kreeg ik naast mijn werk als manager bedrijfsvoering (verpleegkundige en agogische opleidingen) en mijn werk als VS ggz (16 uur) steeds meer opdrachten als trainer. Dit maakt dat ik de keuze heb gemaakt om mijn adviesbureau qua uren verder uit te breiden en meer trainingen aan te bieden voor de VAR de komende jaren. Kijk eens bij mijn aanbod en neem vrijblijvend contact op. Ik heb er zin in!

%d bloggers liken dit: